Nieuw in Giethoorn: Sup en Surf - Steenwijker Courant

2022-09-23 21:35:59 By : Mr. Leo Lin

Suppen is een ontspannende bezigheid op het water. Foto: Wim Goedhart

„Wij geloven dat elke buitenactiviteit iets doet met binnen,” aldus Reindert. „Het sporten en bewegen in de natuur hebben zowel een positieve impact op onze lichamelijke als onze mentale gezondheid en dat vinden wij tof! Juist met deze gedachte bieden we onze avontuurlijke SUP-Surf activiteiten aan.”

SUP (Stand-Up-Paddling) is een razendpopulaire watersport. „Het is eenvoudig aan te leren en de variaties zijn eindeloos. Wat dacht je bijvoorbeeld van een relaxe SUPsessie midden in de natuur, het peddelen van een uitdagende tour of een echte teambuilding op de Mega-XXL-SUP? We bieden een unieke lessenreeks aan van drie avonden, door een prachtige omgeving en onder leiding van een gecertificeerde SUP- instructeur.” In september start de eerste lessenreeks.

Inside- Outdoor is operatief vanuit het clubgebouw van IJsclub Giethoorn. „Daar zijn wij trots op. Naast het hebben van een prachtige toegang tot het water, kent deze plek een rijke geschiedenis aan prachtig georganiseerde schaatstochten. De SUP Village Tour is een tocht van 22 km die per SUP afgelegd kan worden. Hoe vet is het om goed voorbereid, bewapend met waterdichte tassen en speciale tour- boards vanuit het clubgebouw te vertrekken? Natuurlijk krijg je een stempelkaart mee om op de verschillende stempelposten je stempels te scoren. Je overnacht halverwege de tour in een ingerichte Bell tent. En uiteraard kun je vooraf een beginnerscursus of een aparte SUP-les boeken.”

„We vinden het super dat we de Giant-XXL-SUP in huis hebben. Dit is een enorme SUP-plank van ruim 5 meter lang en 2 meter breed. Genoeg ruimte dus om als team met 6 volwassenen en maximaal 8 kinderen te suppen. De plank is eveneens te gebruiken als tandem windsurf.” Verder bieden we SUP-Bootcamp aan. We gaan het water op, verankeren onze boards en starten met een full body workout om na de inspanning, te ontspannen op het water! Je hoeft geen SUP-ervaring te hebben om deel te nemen aan de bootcamp. Lessen worden aangeboden in series van 3.

Wanneer de wind aantrekt is het tof om te windsurfen. Hiervoor wordt op het SUP-board een windsurf-RIG geplaatst. De peddel kan opzij en voortbewegen gebeurt door de wind. De waterrijke omgeving van Giethoorn leent zich perfect voor het windsuppen. „De lessen die we geven zijn gericht op beginnende windsurfers, maar kunnen daarnaast ook op maat en niveau van de cursist aangepast worden,” vertelt Reindert.

Tot slot biedt Inside-Outdoor coachings- en begeleidingstrajecten aan. Dit in combinatie met de outdoor activiteiten. Een hele effectieve en unieke wijze. Inside-Outdoor heeft een brede scope aan ervaring in zowel de gehandicaptenzorg, verslavingsszorg als in de Jeugdzorg. Inside- Outdoor is geregistreerd bij Stichting kwaliteitsregister Jeugdzorg (SKJ), en biedt vanuit deze richtlijnen haar jeugdhulp aan.

Kijk voor alle informatie op de website inside-outdoor.nl

Release: 28696f27d3afd8c5cd860442fb4f465c5cc4e1c3