2022 Formula Windsurfing Folie Wereldkampioenschappen Torbole - Overall

2022-06-24 21:27:18 By : Mr. Jack Wang

Het Formula Foil World Championship, een evenement georganiseerd door de Circolo Surf Torbole in samenwerking met de internationale IWA-klasse, de Italiaanse zeilfederatie en het Garda Trentino Vela Consortium, kwam na 19 races ten einde in Torbole, op Garda Trentino.De eerste dagen werden gekenmerkt door harde wind, terwijl de finale werd gekenmerkt door onweersbuien in het gebied, die eerst de organisatoren alarmeerden, waardoor het aantal races op dinsdag werd verminderd, en vervolgens 's ochtends een noordenwind bracht, zij het vrij licht intensiteit, maar genoeg om op de laatste wedstrijddag minstens één race af te sluiten met 13-16 knopen wind, die toen plotseling zakte.2022 Formula Windsurfing Folie Wereldkampioenschappen Torbole - Finaledag - foto © Elena GiolaiNa een kampioenschap dat altijd als leider werd geleid, werd de Fransman Nicolas Goyard, nu de onbetwiste kampioen tussen iQFoil, PWA en Formula Foil, bevestigd als wereldkampioen, nadat hij de afgelopen twee jaar praktisch alle belangrijke regatta's in de specialiteit had gewonnen.Nicolas, met 11 overwinningen van 19 regatta's, liet 6 punten achter op zijn broer Thomas, Olympisch zilveren medaillewinnaar in Tokio en snel herstellende in folietraining van zijn vorige RS:X Olympisch bord.Derde trede op het seniorenpodium voor de Zwitser Elia Colombo, die in de finale de Nederlander Luuc Van Opzeeland wist te verslaan.Wat de categorie Jeugd betreft, tevredenheid en zeker uitstekende signalen van de twee Circolo Surf Torbole-atleten Manolo Modena en Jacopo Gavioli, respectievelijk eerste en tweede jeugd (evenals iQFoil algemeen) en vooral zesde en achtste algemeen, ondanks racen met een jeugdraad en kleiner zeil dan de senioren.Derde in de categorie onder de 20 was de Slowaak Robin Kubin.Spaanse overwinning in de categorie masters met Fernando Del Cerro;overwinning in de categorie grootmeesters voor de Poolse Pawel Dittrich.Sofia Renna won de categorie vrouwen en pakte de wereldtitel Formula Foil, voor Linda Oprandi en Jana Slatvova uit Tsjechië.2022 Formula Windsurfing Folie Wereldkampioenschappen Torbole - Finaledag - foto © Elena GiolaiMet 19 overwinningen uit 19 races won Circolo Surf Torbole-atleet Leonardo Tomasini het kampioenschap in de Junior-categorie (onder 17), waarmee hij een meer dan verdiende titel behaalde.Achter hem stonden zijn twee andere clubgenoten Mattia Saoncella en Valentino Blewett, die de afgelopen drie dagen een sterke tegenstander vonden in de Zwitser Robin Zeley.Bij de meisjes won de andere Circolo Surf Torbole-atlete Anna Polettini.Er werden ook prijzen uitgereikt aan de junioren die met een jeugd iQFoil board en zeil reden: in deze divisie ging de overwinning naar Valentino Blewett (Circolo Surf Torbole), tweede naar Luca Barletta (Adriatico Wind Club Ravenna) en derde naar Giulio Orlandi (SEF Stamura- Ancona).De voorzitter van Circolo Surf Torbole Armando Bronzetti: "Dit is het einde van een prachtig kampioenschap, dat sterke wind bood, maar ook lichter was dan in de afgelopen twee dagen, waardoor iedereen de kans kreeg om zich op zijn best te uiten. Negentien races is een goed resultaat; de organisatie was goed afgestemd met de internationale klasse, het wedstrijdcomité en de jury van de Italiaanse zeilfederatie. Ik ben ook zeer tevreden met het resultaat van het Circolo Surf Torbole-team, dat in slechts enkele maanden een bijna onverwachte verbetering met de foilboards, het winnen van de jeugd- en juniorcategorieën, evenals de senioren dames. Felicitaties aan alle medewerkers, die de naam Circolo Surf Torbole hoog houden!"Resultaten: Classifiche Gruppo A resultaten zijn hier beschikbaar.Classifiche Gruppo B resultaten hier beschikbaar.